Pups

Af en toe hebben wij een gelegenheidsnestje Silken Windsprite pups.

De pups groeien op bij ons in huis, waar wij ze met veel liefde en plezier de eerste weken van hun leven kennis laten maken met de wereld.  Op deze manier hopen we bij te dragen aan een sociale en stabiele gezinshond. 

Voor ons heeft de gezondheid en het karakter van een pup prioriteit. Het uiterlijk is hierbij een mooie bijkomstigheid. 

 

Wij fokken volgens de regels van De Raad van Beheer en de Silken Windsprite Club e.v. in Duitsland.

De honden waarmee gefokt wordt, zijn getest op het MDR-1 en CEA gendefect, hebben een goedgekeurde hartecho en zijn gezond verklaard door de dierenarts.

 

Indien u na het lezen van onderstaande informatie interesse heeft in een Silken Windsprite pup, klik dan op de knop " Vragenlijst wachtlijst" om de door ons opgestelde vragenlijst in te vullen. 

 

Voor onze nestjes werken wij met een wachtlijst. Omdat wij het belangrijk vinden dat onze pup bij de juiste baasjes terechtkomen, vinden wij het prettig om persoonlijk kennis te maken alvorens wij mensen op onze wachtlijst plaatsen. Tijdens het kennismakingsgesprek komen wij graag meer te weten over eventuele toekomstige pupeigenaren (gezinssamenstelling, woonomgeving etc.) en wat men in een hond zoekt. Natuurlijk kunnen zij hierbij ook  eventuele vragen aan ons stellen en vertellen wij graag alles over het ras. 

Op deze manier krijgen wij een goed beeld van u als toekomstig pupeigenaar en krijgt u een goed beeld van het ras, ons als fokker en de omgeving waar de pups de eerste 8-9 weken opgroeien. 

 

Indien u na het lezen van onderstaande informatie interesse heeft in een Silken Windsprite pup, klik dan op de knop " Vragenlijst wachtlijst" om de door ons opgestelde vragenlijst in te vullen. 

 

Als het bij de kennismaking van beide kanten klikt, dan komt u op onze wachtlijst. Als er een nestje geboren is en we naar een paar dagen tot een week na de geboorte weten we hoeveel teefjes en reutjes er te vergeven zijn, nemen wij contact op met de geïnteresseerden op de wachtlijst om te laten weten of er voor hen een pup bij zit. Wie wij een pup aan kunnen bieden en wie niet, hangt van veel factoren af zoals de wens voor een teef of reu en eventuele specifieke wensen ten aanzien van het karakter van de pup, maar we laten hierbij ook ons gevoel meespelen. Wij hanteren dan ook geen vaste plekken (eerste/tweede/derde etc.) op onze wachtlijst. 

 

Als de pups 2 tot 3 weken oud zijn, kunnen de toekomstige pupeigenaren voor het eerst komen kijken en in de weken daarna zijn er natuurlijk nog meer bezoekjes mogelijk. Gedurende de 8-9 weken dat de pups bij ons zijn, houden we iedereen op de hoogte met foto's en filmpjes op onze Facebookpagina en de website.

 

De pups worden met 2, 4, 6 en 8 weken ontwormd & met 6 en evt. 9 weken ingeënt en gechipt door de dierenarts. Na de 6 weken-enting wordt het wereldje van de pups geleidelijk uitgebreid en nemen wij ze mee naar allerlei nieuwe omgevingen zoals de winkels, de markt en de speeltuin. Zo proberen wij de kleintjes al aan zoveel mogelijk te laten wennen. 

 

Na circa 6- 7 weken hebben wij een een goed beeld van de karaktertjes van de pups en geven wij advies aan de toekomstige eigenaren welke pup het beste bij hen zal passen. Als er bij de bezoekjes een speciale voorkeur voor een bepaalde pup is ontstaan, dan houden wij daar uiteraard rekening mee. Op deze manier proberen we pup en baasjes zo goed mogelijk te matchen. 

 

Als de pups tussen de 8 en 9 weken oud zijn mogen zij met hun nieuwe baasjes mee. Als ze naar hun nieuwe huisje gaan, zijn zij in het bezit van een Europees paspoort, een DNA-profiel en een stamboom. Daarnaast krijgen ze een leuk puppypakketje mee voor de best mogelijk start van hun nieuwe leventje. 

 

Kijk onder het kopje 'VERWACHT' of klik op onderstaande foto of er pups op komst zijn. 

Welpen

Gelegentlich haben wir ein Wurf Silken Windsprite Welpen.

Wir züchten nach den Regeln des Vorstandes und dem Silken Club-Winsprite e.v.

Die Hunde gezüchtet wird getestet, um den MDR-1- und die CEA Gen-Defekt und erklärten gesund durch einen Tierarzt. Schauen Sie sich ' VERWACHT‘ oder klicken Sie auf das Bild oder Welpen kommen.

Puppies

Every once in a while we have a litter of Silken Windsprite puppies.

We breed according to the rules of the Silken Windsprite Club e.v. in Germany and the Raad van Beheer in Holland.  The parents are tested for MDR-1 and CEA, are declared healthy by a veterinarian and have a correct heart echo. 

Find out if we are expecting puppies by clicking on the image above or the 'VERWACHT' button.