Nieuwtjes!

10 september 2023

Roe en Taran zijn vanochtend vroeg mama en papa geworden van een 5-tal prachtige pups! Het zijn 4 reutjes en 1 teefje, allemaal gezond en even prachtig!


11 augustus 2023

We hebben heel goed nieuws!! Roe is drachtig!!!!! Op 11 augustus hebben we op de echo de kloppende hartjes gezien.  Wat een prachtig gezicht is dat toch. Zo rond 9 september verwachten wij de pups van Roe en Taran. We kijken er naar uit en zijn heel benieuwd naar de  kleine frummels.


11 juli 2023

Na lange tijd hebben we eindelijk weer leuk nieuws!

Onze Amerikaanse schoonheid Roe is namelijk op date geweest met haar knappe vriend Taran. Als alles goed gaat, hopen wij in september op pups van die stapelverliefde stel!

Wij zijn reuze benieuwd naar de echo over 4 weken.... 


9 december 2021

Daar zijn ze dan! Vanavond zijn Kee en Tan de troste ouders geworden van een prachtige vijfling, 1 reutje en 4 teefjes. Kee is weer een geweldige moeder en met de kleintjes gaat alles uitstekend. Voor meer informatie kijk onder D-nest


8 november 2021

Hoera!! We zijn vandaag met Kee voor de echo geweest en hierop waren kloppende hartjes te zien, oftewel Kee en Tan verwachten pups! Kee is rond 10 december uitgerekend. De tijd kan voor ons niet snel genoeg gaan, want we zijn zo benieuwd naar de kleine frummels. 


15 oktober 2021

Wij hebben eindelijk weer leuk nieuws. Begin december hopen wij ons D-nestje te verwachten!

Afgelopen weekend is Kee namelijk op bezoek geweest bij haar nieuwe grote liefde Tan en nu verwacht dit prachtige stel, als alles goed gaat, begin december pups! Wij zijn reuze benieuwd of op de echo over 4 weken inderdaad kleine Windsprites te zien zijn.... 


7 januari 2021

Soms is het leven zo oneerlijk....

Vandaag hebben we onze kleine man Cupid moeten laten gaan.

Cupid wilde de laatste weken niet meer eten en werd steeds zieker. Na samen met de dierenarts alles uit de kast te hebben gehaald om hem te laten groeien, kregen we gisteren te horen dat zijn niertjes niet functioneerden en dit niet te genezen was. 

Wij en Juul zijn ontzettend verdrietig dat we onze kleine man moeten missen. Met zijn lieve, ondeugende koppie heeft hij ons en anderen helemaal ingepakt. 

Cupid heeft maar 4 weken oud mogen worden ❤

 


10 december 2020

Juul heeft vannacht 3 prachtige pups op de wereld gezet, 3 kleine kereltjes. Juul is een super moedertje en de pups doen het uitstekend! Zie C-nest voor meer informatie. 


6 november 2020

De echo wees vandaag uit dat Juul drachtig is! Als alles goed gaat zullen de pups van Juul en Norris rond 11 december geboren worden. Wij kunnen niet wachten! 

De wachtlijst voor dit nestje is zo lang, dat wij besloten hebben deze te sluiten. 


10 oktober 2020

Zo zijn de pups uit het B-nest nog maar net uitgevlogen en zo hebben we alweer heel leuk nieuws! 

Juul is afgelopen weekend bij de knappe Norris op bezoek geweest en het klikte tussen de twee. Zo goed zelfs dat we hopelijk in december pups mogen verwachten van dit knappe setje! 

Nu wordt het afwachten of er op de echo over 4 weken pups te zien zijn....

 


3 juli 2020

Ons B-nestje is geboren! Vandaag heeft Kee 5 prachtige pups op de wereld gezet. Het zijn 3 teefjes en 2 reutjes, allemaal gezond en even mooi. Met Kee en de pups gaat het gelukkig super goed en we zijn dan ook maar wat trots op haar! Kijk onder het kopje 'B-nest' voor meer informatie. 

Alle pups zijn gereserveerd. 


14 juni 2020

Kee is heel duidelijk drachtig en heeft inmiddels al een aardig buikje dat iedere dag zichtbaar groter wordt. Mevrouwtje wordt door ons lekker verwend en dat zullen we de komende weken ook zeker blijven doen in afwachting van de bevalling! 

 

Vanwege de overweldigende interesse en aanvragen, hebben we besloten om de wachtlijst voor dit nestje te sluiten.29 mei 2020

We kunnen het wel van de daken schreeuwen: Kee is drachtig!! De echo heeft vanochtend uitsluitsel gegeven dat Kee en Amigo in verwachting zijn van een mooi stel pups. We dachten het al aan haar gedrag te hebben gemerkt, maar wat is het fijn om dan toch eindelijk de bevestiging te krijgen. 

Nu is het duimen dat de dracht van Kee voorspoedig zal verlopen en dat zij begin juli een prachtige nestje op de wereld mag zetten! 

 


2 mei 2020

We zijn heel blij om iedereen te mogen vertellen dat Kee vandaag en gisteren haar date gehad heeft met Amigo en dat zij beide dagen is gedekt door deze knappe Silken Windsprite man! We gaan ontzettend hard duimen dat alles goed gaat en we begin juli pups mogen verwelkomen van dit mooie stel.

Voor meer informatie, kijk onder 'Verwacht'. 


12 april 2020

Gijs is met zijn baasjes op stap geweest en lekker uitgewaaid op het strand.  Dit heeft prachtige foto's opgeleverd van deze knappe vent! 


28 februari 2020

Wat we zo gehoopt hadden, mocht helaas niet zo zijn. Uit de echo is vandaag gebleken dat Juul niet drachtig is. Doordat de dekking niet gelopen is zoals verwacht en we stel op sprong van reu moesten wisselen, is Juul vermoedelijk te laat gedekt. Ondanks dat we zelf erg voorzichtig waren met hopen, zijn we toch wel erg verdrietig en teleurgesteld, vooral ook voor de mensen op de wachtlijst die zo hard hebben mee geduimd voor een geslaagde dekking. Er zit niets anders op dan met goede moed verder te gaan. Als moeder natuur een beetje meewerkt, verwachten we dat Kee eind maart weer loops wordt en hopen we dan toch echt ons

tweede nestje te verwachten. 


1 februari 2020

Bij het fokken van een nestje speelt moeder natuur een grote rol en dan moet je weleens overrekenen.

De dekking van Juul is iets anders gelopen dan verwacht. Er was helaas geen klik tussen Juul en de reu die we in eerste instantie in gedachte hadden, waardoor we onze plannen hebben moeten omgooien. Gelukkig was daar Amigo, een knappe Silken Windsprite man waar Juul zich wel toe aangetrokken voelde en die haar op 1 februari heeft gedekt.  We hopen dat alles goed gaat en kijken uit naar de echo. Voor meer informatie, kijk onder 'Verwacht'. 


19 januari 2020

Gisteren was het dan zover: Juul is loops geworden! Dit betekent hopelijk het startsein voor ons tweede nestje en daar kijken wij ontzettend naar uit. Eind volgende week zullen we voor het eerst progesteron laten meten en waarschijnlijk zal de dekking de week daarop plaatsvinden. Als alles volgens plan verloopt, worden de pups eind maart/begin april verwacht. 

We hebben een mooie Silken Windsprite reu uitgekozen met wie Juul op date mag. Wij duimen voor een geslaagde dekking!


4 september 2019 

Helaas is uit de echo gebleken dat Kee niet drachtig is van Fillin. Omdat we het eigenlijk niet konden geloven, is vandaag een tweede echo gedaan, maar ook daarop waren geen pups te zien. We vinden het echt ontzettend jammer en hadden zo naar de komst van de pups uitgekeken, dat het nog wel eventjes zal duren voordat we de teleurstelling helemaal te boven zijn.  

We gaan natuurlijk wel met goede moed verder en hopen in het voorjaar 2020 het eerste nestje van onze Juul te verwelkomen.  


31 juli 2019 

Op woensdag 31 juli en donderdag 1 augustus heeft Kee een date gehad met Fillin. Gelukkig was Kee, net als wij, erg gecharmeerd van zijn prachtige verschijning en lieve karakter en heeft dit gezellige samenkomen geleid tot twee geslaagde dekkingen. Wij hopen en duimen dat er over 4 weken op de echo pups te zien zijn van dit mooie stel! 18 juli 2019 

Het is eindelijk zover, Kee is loops!!! Ze heeft ons even laten wachten, maar uiteindelijk toch besloten het startsein te geven voor haar 2e nestje en daar zijn wij natuurlijk SUPER blij mee! De laatste maanden zijn de baasjes heel druk geweest met het vinden van een geschikte Silken-man en ook dat is gelukt.
Kee zal rond 31 juli gedekt worden en als alles goed gaat, worden de pups eind september/begin oktober geboren. Zodra ook Kee de reu heeft goedgekeurd en de dekking is gelukt, zullen we de aanstaande vader op de website showen onder het kopje 'Verwacht'


6 juli 2019 

Zaterdag 6 juli heeft Kee haar eerste race gelopen! Samen met nog 7 Silkens en vele andere (wind)honden heeft zij deelgenomen aan de Whippet Straight Race op het strand van Zandvoort en wat vond ze leuk! Het parcours bestond uit een 120 meter lange baan, waar met grote snelheid een nep haas overheen getrokken wordt die de honden maar wat graag te pakken willen krijgen. Voor Juultje was het nog te spannend om mee te doen aan de race en dus mocht zij haar moeder en de andere Silkens aanmoedigen.

Al met al hebben de honden en de baasjes een hele leuke dag gehad en was het racen zeker voor herhaling vatbaar!

Met dank aan Willy Wilpstra, Jannie Boonstra en Sonja Koning voor de mooie foto's. 


23 & 24 Maart 2019

Afgelopen weekend vond de allereerste show van de Silken Windsprite club in Nederland plaats..

Het was een top weekend, waarin zowel baasjes als honden ontzettend genoten hebben van alle gezelligheid. 

Voor ons was het super leuk om de pups uit ons eerste nestje weer terug te zien en wat zijn Lola, Spriet en Bjørn, net als Gijs en Juul, prachtige Silkens geworden!  Super fijn om met elkaar zo hun 1e verjaardag  te vieren.

Als klap op de vuurpijl zijn Kee, Juul, Gijs, Spriet en Bjørn alle vijf in de prijzen gevallen en we zijn dan ook super trots! 

Onderstaand een mooie fotocollage van dit top weekend, met dank aan alle Silken baasjes en in het bijzonder Arjan van Hof (baasje van Gijs) en Anne Binnendijk (baasje van Remus). 


Augustus 2018

Het is bijna weer zover, de Silken Windsprite dag 2018 komt eraan! Dit jaar zullen we met een (hopelijk

grote) groep Silkens een wandeling maken in de Lange Duinen te Soest. 

We hopen dat het weer meezit en kijken uit naar weer een leuke dag voor zowel Silkens als baasjes. 

Voor mensen die het ras beter willen leren kennen is het mogelijk om aan te sluiten bij de wandeling na aanmelding via de mail of telefonisch. 


15 Mei 2018

De pups zijn 7 weken oud!. We kunnen nog even volop van ze genieten voor ze naar hun toekomstige baasjes gaan. De foto's van afgelopen week zijn te vinden onder 'Week 7'.


8 Mei 2018

De pups zijn alweer 6 weken oud! Voor foto's zie 'Week 6'.


29 April 2018

De pups zijn alweer 5 weken oud. De tijd gaat eigenlijk te snel, de weken vliegen om. Voor foto's zie 'Week 5'


21 April 2018

De pups zijn 4 weken oud vandaag. De foto's van afgelopen week zijn te vinden onder 'Week 4'.


15 April 2018

De pups zijn 3 weken oud en wat zijn ze gegroeid! Voor foto's zie 'Week 3'.


8 April 2018

De pups zijn alweer 2 weken oud en de website is weer bijgewerkt! Zie 'Week 2'


31 Maart 2018 

De pups zijn vandaag alweer 1 week oud. Het verslag over de eerste week is te vinden onder 'Week 1' 


24 Maart 2018 

Hoera!! Vannacht is Kee bevallen van een prachtige vijfling, 2 teefjes en 3 reutjes.  Kee is een geweldige moeder en met de pups gaat het fantastisch! Meer informatie is te vinden onder 'A-nest' en 'Geboorte'.


20 februari 2018

Vandaag was de dag van de echo... en wat blijkt : Kee is drachtig !!!! Op de echo waren wel 5 pups te zien, dus Kee en Alec verwachten in ieder geval een mooi 5-tal!

We hebben de afgelopen weken alle symptomen al waargenomen, maar het was toch even spannend.

We zijn natuurlijk SUPER blij en kunnen niet wachten tot de pups er zijn! 


21 en 22 Januari 2018

Kee is gedekt!

Zondag 21 en maandag 22 januari heeft Kee haar date gehad met Alec Baldwin Wicari en die verliep erg gezellig! Voor beide was het liefde op het eerste gezicht en ze namen dan ook lekker de tijd om samen te rennen en te spelen. Gelukkig heeft al deze gezelligheid uiteindelijk geleid tot 2 goede dekkingen. We gaan nu heel hard duimen dat er op de echo over 4 weken pups te zien zijn!7 Januari 2018 

Na maanden wachten is het dan eindelijk zover: Kee is loops geworden!

A.s vrijdag zal de eerste progesteronbepaling plaatsvinden, waarna we waarschijnlijk begin volgende week zullen afreizen naar Duitsland voor de dekking. 

We duimen dat alles goed mag gaan en dat we half maart een nestje mogen verwelkomen !

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kee ist Läufig !! Sie wird nächste Woche gedeckt. 


10 September 2017

Wat was de Silken Windsprite dag ook dit jaar weer een feest. Ondanks het weer hebben zowel de Silkens als de baasjes weer genoten van een gezellige dag. De opkomst was dit jaar verdubbeld ten opzichte van vorig jaar, waardoor er maar liefst 27 Silkens met hun baasjes aanwezig waren.  Terwijl de hondjes zich uitleefden op het terrein van Karin en later op het strand, hadden de baasjes de gelegenheid om lekker bij te kletsen onder het genot van een kopje koffie.


Augustus 2017

De zomervakantie 2017 ligt jammergenoeg weer achter ons. Spot, Kee en Lev zijn met ons mee geweest naar Noord-Italië waar we met z'n allen 12 dagen genoten hebben van de zon, de bergen en de heerlijk italiaanse keuken! We zijn super trots dat ze zich zo voorbeeldig gedragen hebben en dat ze weer zoveel mensen vermaakt hebben met die vrolijke smoeltjes. 

24 en 25 juni 2017

De jaarlijkse show van de Silken Windsprite club e.v. heeft dit weekend weer plaatsgevonden in Alsfeld. Het was onze eerste keer, maar Kee heeft het fantastisch gedaan! Zaterdag heeft ze in de tussenklasse een CAC behaald en zondag een mooie Reserve CAC. Wat was het leuk om zoveel Silkens bij elkaar te zien en bij te kletsen met andere baasjes. Al met al was het een zeer geslaagd weekend en zeker voor herhaling vatbaar!


21 februari 2017

Kee is voor het eerst loops geworden! 

Na maanden wachten en opletten is het dan eindelijk zo ver, ons jongste telg is eindelijk loops geworden. Ze is nu 16 maanden oud, dus het werdt echt wel tijd! We merken dat ze er wat moe en loom van is en dat ze niet helemaal lekker in haar vel zit. Ze zal de komende weken lekker verwend worden en dan is het weer voorbij voordat ze er erg in heeft.