Over ons

Wij zijn Jaap en Marry Reijerkerk en samen met Lynn hebben wij een heerlijke hondenroedel. 

Jaap is in het dagelijks leven hovenier en Marry runt haar eigen bedrijf vanuit huis, waardoor de hondjes nooit lang alleen zitten. Lynn is de dochter van goede vrienden en altijd veel bij ons. Wij zijn praktisch haar tweede thuis. Als het enigszins kan, zijn we in de weekenden vaak in het bos of op het strand te vinden om heerlijk met de hondjes te genieten van de buitenlucht. 

 

Ons verhaal begint in 2004, toen Working Cocker Spaniels Jik en Puk in ons leven kwamen. Na nooit honden te hebben gehad, ontstond destijds de gelegenheid om een hond te nemen. Na lang oriënteren kwamen Jik en Puk op ons pad, twee heerlijke Cocker zussen die ons hebben besmet met het hondenvirus! We hebben met Jik en Puk verschillende cursussen doorlopen en sporten gedaan, waar we altijd erg veel plezier in hebben gehad. Toen de dames de middelbare leeftijd bereikte, kwam Spot de Border Collie onze roedel versterken. Spot is Lynn haar sportmaatje en samen hebben zij behendigheid gelopen en bij de schapen getraind. Ook Spot is een fantastisch hondenmeisje, dat zoals een echte Border betaamd, haar unieke eigenwijze karakter heeft. Zo ontstond onze driekoppige hondenroedel. Toen Puk in 2015 plots ziek werd, kwam dat voor ons als donderslag bij heldere hemel. Binnen een week was onze bruine dondersteen zo ziek dat we haar hebben moeten laten inslapen. Dit alles kwam voor ons zo onverwachts, dat we maar niet konden wennen aan de stilte van 'maar' twee honden in huis. Nu zal je denken, er lopen er toch nog twee? Ja, dat klopt! Maar geloof me, als je drie dartelende hondjes gewend bent, dan is eentje minder toch een hele verandering. 

Zo kwam de behoefte om toch weer een hondje aan onze roedel toe te voegen. Bij toeval kwam Lynn  de Silken Windsprite tegen en liet mij hier natuurlijk ook kennis mee maken. Beiden waren we gelijk weg van de looks en het beschreven karakter van de Silken. We hebben er toen direct een mailtje uitgedaan om 'in het echt' kennis te maken met dit ras. 

Na een daadwerkelijke ontmoeting met het ras bij kennel Of Silkenhome wisten we dan echt zeker dat dit ons volgende hondje moest worden! Toevallig was er destijds bij Of Silkenhome een nestje geboren met prachtige pups, die in eerste instantie allemaal gereserveerd waren. Wij hadden ons daarom al op de wachtlijst laten zetten voor het volgende nestje, toen er plots het bericht kwam dat een aantal reserveringen waren afgezegd. Zo hadden we ineens de mogelijkheid om te kiezen uit twee prachtige teefjes, waaruit we uiteindelijk onze Kee gekozen hebben. 

 

Al jaren kriebelt het bij ons om verder in de wereld van het kennelschap te duiken en zelf een nestje pups te fokken. Sinds Kee bij de familie hoort, komt deze wens steeds dichterbij. Wij zouden het geweldig vinden om van haar nakomelingen te krijgen

 

Onze hondjes maken deel uit van de familie. We kunnen  ons geen leven meer zonder ze voorstellen! 

 

Naast onze 3 dames hebben we bijna dagelijks Russische Toy Terriers Lev, Dorus en Laika over de vloer die als oppashondjes meegenieten van het hondenleven bij ons in huis.