Kee

Kimani of Silkenhome

 

Ras: Silken Windsprite

Geboren: 13 oktober 2015

Kleur: Isabell/ Bluefawn

 

Moeder: Beverly of Silkenhome

Vader: Silken Arrow Sakima

 

MDR-1: +/+

CEA: +/+

 

Kee is onze eerste Silken Winsprite en is geboren bij kennel Of Silkenhome in Eindhoven.

Ze is een ontzettende kroelkont en wil het liefst de hele dag bij je zijn. Bankhangen is haar favoriete bezigheid op regenachtige dagen, maar zodra het droog is, wil mevrouwtje niets liever dan rennen en spelen en kunnen de wandelingen haar niet lang genoeg zijn. Ze is gek op andere honden en vindt het heerlijk om van Jan en alleman een aai te krijgen. Als er geen honden zijn waarmee ze een racewedstrijdje kan doen, neemt ze het graag op tegen wielrenners, die het niet altijd even leuk vinden door haar ingehaald te worden. Kee vindt het heerlijk om te zwemmen en heeft hiervoor haar eigen techniek bedacht die gepaard gaat met veel gespetter en gespartel. Ondanks dat ze niet bepaald een zwemtalent is, heeft ze er veel plezier in en neemt ze zelfs 's winters een duik in de sloot of de zee. 

 

Qua uiterlijk is Kee een kopie van haar moeder Lady (Beverly of Silkenhome), maar met haar 8,9 kg en 48 cm is ze net een slag kleiner. Van haar vader Sakima heeft ze een wat langere vacht meegekregen die haar lekker warm houdt. 

 

Kee heeft al meerdere gehoorzaamheidscursussen doorlopen en momenteel loopt ze mee in de vergevorderde klas. Al met al is Kee uitgegroeid tot een prachtige verschijning met een fantastisch karakter.